Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

L’estiu s’omple de vida amb els casals i les sortides de la Fundació Villavecchia

17 · Juliol · 2023

Abans de les vacances, hem organitzat un munt d’activitats per als nostres nens i joves: des d’una sortida de vela adaptada per la Costa Brava fins a casals d’estiu per a infants que han patit un càncer.

Gaudir del mar i de la brisa de la Costa Brava va permetre carregar piles als petits del grup NESI (No Estàs Sol – Infantil) el passat 15 de juliol. A bord de barques de vela, van navegar per la costa de Sant Feliu de Guíxols després de fer un bon esmorzar al Club Nàutic amb els seus pares i germans. Mentre els petits navegaven, els adults van poder compartir una passejada pel camí de ronda, i la jornada va acabar amb un dinar en família a la vora del mar.

Aquesta és una de les diverses propostes que hem dut a terme al juliol, com la sortida dels joves del grup NES (No Estàs Sol) en un alberg del Parc del Garraf, on van fer diverses activitats sota la lluna plena.

Com fem cada estiu, hem enviat tres grups de nens i joves al campament de Barretstown (Irlanda) i a l’agost anem al Dynamo Camp (Itàlia) amb un altre grup de pacients. També hem celebrat la segona edició del casal inclusiu d’estiu per a petits supervivents de càncer que vam impulsar l’any passat, en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i amb l'Escola Sant Gregori, i el Telenotícies de TV3 se n’ha fet ressò.

“Dos dies fa teràpies i tres dies va al casal. Els dies que va al casal, l’ambient és més festiu i ella en gaudeix molt.” Ens ho diu la mare de la Blanca, la Mercedes de Ros. Com ens recorda l’Arantxa de Lara, responsable de l’àrea assistencial de la Fundació Villavechia, “el lleure i l’oci són un dret. Estar malalt no ha de ser una negació del seu temps d’oci.” Aquest és l’objectiu que impulsa els programes d’activitats de la Fundació, fer que els nens i nenes que han patit un càncer gaudeixin d’activitats entre iguals i generin records positius amb les seves famílies.

També hem organitzat una visita a l'Aquarium de Barcelona per a petits en tractament actiu per càncer i una sortida al Parc d'atraccions Tibidabo amb germans de pacients, que també mereixen gaudir de moments d'oci.

► Descobreix altres activitats que hem organitzat per als nostres nens i joves supervivents de càncer.