Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

El Casal d’estiu NESI s’estrena amb entusiasme per part de participants i famílies

11 · Juliol · 2022

Del 5 al 29 de juliol, celebrem un casal d’estiu pensat per a infants amb seqüeles del tractament oncològic a l’escola Sant Gregori de Barcelona.

L’Hèctor va néixer prematur i pateix sordesa, i als 12 anys li van diagnosticar una aplàsia medul·lar de la qual encara s’està recuperant. Totes aquestes circumstàncies fan que hagi passat molt de temps aïllat, a l’hospital i a casa. “Està molt content i eufòric amb aquest casal d’estiu”, ens comenta la Fani Garcia, la seva mare. “L’Hèctor ha estat dos anys aïllat, només em veia a mi. Activitats com el casal de la Fundació Villavecchia li permeten recuperar el temps perdut”, afirma la Fani. “A casa, probablement s’estaria assegut jugant a la ‘play’, i és important que es relacioni, que es mogui i que s’envolti d’altres companys; això és molt beneficiós.”

L’Elisabeth, mare de la Carolina, també expressa el seu agraïment a la Fundació i ens explica que aquest casal d’estiu és un gran estímul per a la seva filla, ja que l’ajudarà a obrir-se i a compartir jocs i aprenentatges amb altres nens i nenes.

En total són quatre els participants d’aquesta primera edició del Casal NESI, que és la primera pedra pel Projecte NESI, dirigit a nens i nenes que han superat un càncer en la infància (similar al nostre programa NES per a adolescents, però amb més petits). Per dur a terme el casal d’estiu, comptem amb dos fisioterapeutes amb coneixements en fisioteràpia pediàtrica que han dissenyat un programa pensat per millorar la qualitat de vida dels infants que han sobreviscut al procés oncològic.

Amb les activitats -entre les quals hi ha un dia de piscina, una excursió a La Selva de l’Aventura i una sortida al Tibidabo- es busca estimular i potenciar les habilitats psicomotrius, socials i comunicatives dels participants, amb l’objectiu de millorar la seva autonomia.També es busca la relació amb altres nens i nenes, ja que el Casal NESI s’integra en un dels casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés.

El NESI vol intervenir en l’estimulació de les cinc àrees crítiques del desenvolupament integral infantil: cognitiva, lingüística, sensoriomotora, afectiva i social, que es veuen afectades pel propi procés de la malaltia oncològica i pel seu tractament.

En acabar el casal, es farà una valoració del seu impacte dins de les àrees treballades. Tot i així, abans d’acabar, la valoració de les famílies ja és molt positiva. Com ens diu la Fani: “Aquest casal ha superat les nostres expectatives. Estem molt agraïts a la Fundació per aquesta oportunitat.”

► Aquest casal es pot celebrar gràcies als donatius rebuts a través del Market Solidari, un mercat de roba i accessoris de segona mà que en la seva darrera edició va recaptar 30.250€ a benefici de la Fundació Villavecchia.