Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Notícies als mitjans de comunicació

El finançament privat de les entitats pot augmentar un 10% amb la nova llei de mecenatge

19 de febrer de 2024 - Informatius TV3

La Fundació Villavecchia confia sobretot en les aportacions privades per construir el primer 'hospice' infantil del país, el Pavelló de la Victòria, al recinte històric de Sant Pau. Les donacions que arriben són de diferents tipus: “hi ha diners, però també en espècies amb aportacions de materials per fer possible l'obra i en serveis”, explica Anna Varderi, gerent de la Fundació.

La Fundació Villavecchia porta el Pare Noel a l'Hospital Germans Trias

19 de desembre de 2023 - "Tot es mou", TV3

La Fundació Villavecchia i els Bombers Solidaris de Barcelona han portat el Pare Noel a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona) per tercer any consecutiu, però aquest cop ho han fet d’una manera especial i novedosa: Santa Claus es va llançar amb tirolina des de l’edifici general de l’hospital fins a l’edifici maternoinfantil, salvant una distància de 64 metres des d’una alçada de 14 pisos. L’arribada va tenir lloc el matí del 19 de desembre, a les 11 h, i va ser seguida per diversos mitjans de comunicació.

Casals inclusius d'estiu amb la Fundació Villavecchia

16 de juliol de 2023 - Informatius TV3

Els casals d'estiu són una de les millors opcions de lleure per als infants un cop s'acaba el curs. És important per a tots, però encara més per als infants que no ho han tingut fàcil, com els que han superat un càncer, i en canvi són els que tenen més dificultats per trobar casals que s'adaptin a les seves necessitats i on comparteixin activitats amb altres nens i nenes. Això és, justament, el que s'ha proposat la Fundació Villavecchia, amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés.

La Fundació Villavecchia impulsa un 'hospice' infantil a Barcelona

22 de març de 2023 - Informativos Telecinco

El primer 'hospice' infantil al cor de Barcelona vol garantir la millor qualitat de vida, ajudar a l’infant malalt i la seva família en tot el procés de la malaltia i donar el suport necessari en el final de vida, en el comiat i en el dol. És un espai on les famílies podran gaudir d’estades de respir i també podran viure adequadament el final de vida del seu fill.

La Fundació Villavecchia presenta el projecte de creació del Pavelló de la Victòria

15 de febrer de 2023 - Informatius TV3

Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil, la Fundació Villavecchia presenta a Barcelona el projecte de creació del primer 'hospice' infantil del país. El Pavelló de la Victòria -que és el nom que rebrà el centre- estarà ubicat al recinte històric de Sant Pau. L’espai neix amb la voluntat de ser ‘un lloc per cuidar la vida’, un centre únic i pioner que es posa en marxa per donar suport integral a les famílies i als seus infants amb malalties cròniques complexes, avançades i en els últims dies de vida.

La mort infantil i el dol pediàtric

15 de febrer de 2023 - RTVE Catalunya

Barcelona tindrà un centre pioner per a l’atenció integral i l’acompanyament en els últims dies de vida de nens en fase de final de vida o per a casos de menors amb malalties cròniques molt complexes, i estarà ubicat en un pavelló modernista del recinte històric de l’Hospital de Sant Pau que es rehabilitarà gràcies a la Fundació Villavecchia.

Nens malalts de càncer reben a casa el carter reial

3 de gener de 2019 - TV3

Falten 2 dies per a la cavalcada dels Reis Mags, i els carters reials tenen molta feina. Estan recollint totes les cartes que nens i nenes malalts no podran entregar-los en persona perquè o bé són a l'hospital o bé no poden sortir de casa.

TV3 acompanya el carter i el patge reial de la Fundació Enriqueta Villavecchia.

 

Núria Pardo: “Cada nen que li robem a la mort és una victòria”

14 d'octubre de 2018 - Diari ARA

Entrevista a la Dra. Núria Pardo en el Diari ARA, qui explica la seva experiència durant més de 40 anys sent oncòloga pediàtrica. 

 

Les cures pal·liatives només arriben a la meitat dels nens que en necessiten

11 d'octubre de 2018 - TV3

Reportatge al Telenotícies de TV3 sobre les cures pal·liatives pediàtriques que atenen a l'infant i les famílies durant la malaltia i el dol.

 

 

"Quiero hablar de la muerte de mi hija".

19 de desembre de 2017

La Valentina va néixer amb una malaltia incurable. Els seus pares ens van permetre acompanyar-los en el terrible moment de dir adéu.

 

La Fundació Villavecchia a "Els Matins" de TV3

17 de desembre de 2015 - Informatius TV3

La Grossa de Cap d'Any destina tots els seus beneficis a finalitats socials i van a parar a projectes presentats per les entitats. El passat 2015, una d'elles va ser la Fundació Villavecchia, que dóna suport a nens malalts de càncer i a les seves famílies.

 

 

La Fundació Villavecchia a "Els Matins" de TV3

3 de març de 2014 - "Els Matins", TV3

Reportatge al Telenotícies de TV3 sobre la tasca de la Fundació Villavecchia amb motiu de la celebració dels 25 anys de l'entitat.