Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Atenció social a les famílies

Per ajudar un infant o jove amb una malaltia greu, cal ajudar també la seva família, oferint un ampli suport en l'àmbit social.

El diagnòstic d’una malaltia greu representa una prova molt dura per a la persona afectada, i també per tot el seu entorn familiar. Quan el pacient és un infant o un jove, la situació és especialment difícil. Es tracta d’un esdeveniment no esperat, que té un gran impacte tant per a la vida de l'infant o jove afectat com per a tots els membres de la seva família i del seu entorn més proper.

El primer gran canvi que cal afrontar serà el trencament amb els ritmes quotidians establerts, amb l'organització familiar prèvia i amb tots el plans més immediats. Caldrà fer front, juntament amb l’impacte emocional del diagnòstic i a la duresa dels tractaments, a una sèrie de dificultats sobrevingudes que acompanyaran tot el procés.

Per això situem la unitat familiar al centre d’atenció dels nostres programes de suport i el programa d’Atenció Social a les famílies és una de les nostres línies prioritàries de treball.

Posem a disposició de les famílies diferents recursos per facilitar el procés

Ajudes econòmiques

Ajudes econòmiques per aquelles famílies en situació de vulnerabilitat social i ecònomica per facilitar el benestar de l'infant, i el de la seva família, al llarg de tot el procés de la malaltia

Allotjament per a famílies desplaçades

Allotjament en pisos d’acollida per a famílies que s’han de desplaçar per causa del tractament, així poden estar a prop del seu fill/a hospitalitzat i facilita el tractament a l'hospital de dia sense haver d’ingressar

Orientació i suport en treball social

Acompanyem en la gestió dels recursos per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants i joves amb malalties greus, i les de les seves famílies