Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Atenció social a les famílies

El diagnòstic d’una malaltia greu com és el càncer suposa una prova molt dura per a la persona afectada i també per tot el seu entorn familiar. Quan la persona afectada és un nen o un adolescent, la situació és especialment difícil. Es tracta d’un esdeveniment no esperat, que té un gran impacte tant pel nen o adolescent afectat com per a tots els membres de la seva família i del seu entorn més proper.   El primer gran efecte que cal afrontar serà el trencament amb els ritmes quotidians establerts, amb la organització familiar prèvia i amb tots el plans més immediats. Caldrà fer front, juntament amb l’ impacte emocional del diagnòstic i a la duresa dels tractaments, a una sèrie de dificultats sobrevingudes de diferent ordre que acompanyaran tot el procés.

Per això situem a la unitat familiar com la unitat d’atenció dels nostres programes de suport i el programa d’Atenció Social a les famílies és una de les línies prioritàries de treball.

Posem a disposició de les famílies diferents recursos per a facilitar el procés

Ajuts econòmics

Tramitació d’ajuts econòmics per aquelles famílies en situació de dificultat econòmica

Allotjament per a famílies desplaçades

Allotjament en pisos d’acollida  per a famílies que s’han de desplaçar des del seu lloc d’origen per causa del tractament, per fer possible que estiguin prop del seu fill hospitalitzat, o per facilitar el tractament en Hospital de Dia sense haver d’ingressar.

 

Acompanyament, joc i descàrrega familiar

Facilitant el suport de voluntaris, tant al domicili com a l’hospital, que facin possible el descans, el joc i l’entreteniment en tot moment.