Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Cures pal·liatives pediàtriques

"Tu importes perquè ets tu. Importes fins l’últim moment de la teva vida i farem tot allò que puguem, no només per ajudar-te a morir en pau, sino per a que visquis fins que arribi aquest moment"

Cicely Saunders

Rebre atenció pal·liativa és un dret que es troba àmpliament reconegut. El reconeixement i la proliferació de serveis d’atenció a la complexitat i les necessitats pal·liatives a l’edat pediàtrica es troba però, en una fase de desenvolupament, i els serveis actualment disponibles per a infants i joves amb malalties incurables i/o avançades són insuficients a Catalunya.

Presentació de l'equip de suport en Cures Pal·liatives Pediàtriques 

Objectiu principal

Proporcionar atenció integral als infants i joves de Catalunya afectats per malalties limitants i/o amenaçants per a la vida i vetllar pels seus drets.

Aquesta atenció ha de permetre una millora en la seva qualitat de vida i una major permanència al domicili, amb el màxim confort possible i que faciliti el fet de poder morir en el seu domicili (si aquesta és l’opció triada per ell mateix i/o per la seva família).

Alguns elements que ens han fet arribar fins aquí:

- 27 anys de treball al costat dels infants i joves malalts, i de les seves famílies.

- Programa de Voluntariat Domiciliari, posat en funcionament l’any 2008 que atén infants i joves que pateixen càncer i també altres malalties greus i amenaçants a tot el territori català, per sol·licitud dels 5 hospitals.

- Treball amb els 5 hospitals de referència en Oncologia i Hematologia infantil, amb els que també estem treballant la posada en funcionament d’aquest projecte.

De què es tracta?

D'un equip, format per diferents professionals, vinculats als diferents hospitals, que donen suport de manera integral, especialment al domicili.

Activitat assistencial de l’equip:

  • Atenció mèdica i d’infermeria.
  • Atenció psicològica.
  • Atenció en treball social.
  • Atenció complementària en esfera social a través del voluntariat Acompanyament i joc amb l'infant o jove malalt. Descàrrega i respir familiar.

Per què ho fem?

Perquè rebre atenció en cures pal·liatives és un dret fonamental de les persones, també dels infants i joves, i perquè creiem en la Vida.

Ens ajudes?