Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Cures pal·liatives pediàtriques

"Tu importes perquè ets tu. Importes fins l’últim moment de la teva vida i farem tot allò que puguem, no només per ajudar-te a morir en pau, sino per a que visquis fins que arribi aquest moment"

Cicely Saunders

Rebre atenció pal·liativa és un dret que es troba àmpliament reconegut. El reconeixement i la proliferació de serveis d’atenció a la complexitat i les necessitats pal·liatives a l’edat pediàtrica es troba però, en una fase de desenvolupament, i els serveis actualment disponibles per a nens amb malalties incurables i/o avançades són insuficients a Catalunya.

 

Presentació de l'equip de suport en Cures Pal·liatives Pediàtriques 

Objectiu principal

Proporcionar atenció integral als infants i joves de Catalunya afectats per malalties limitants i/o amenaçants per a la vida i vetllar pels seus drets.

Aquesta atenció ha de permetre una millora en la seva qualitat de vida i una major permanència al domicili, amb el màxim confort possible i que faciliti el fet de poder morir en el seu domicili (si aquesta és l’opció triada per ell mateix i/o per la seva família).

Alguns elements que ens han fet arribar fins aquí:

- 27 anys de treball al costat dels nens i joves malalts, i de les seves famílies

- Treball amb els 5 hospitals de referència en Oncologia i Hematologia infantil, amb els que també estem treballant la posada en funcionament d’aquest projecte.

  • Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Hospital Sant Joan de Déu
  • Hospital Vall d’Hebron
  • Hospital de Sabadell. Corp. Sanitària Parc Taulí
  • Hospital Germans Trias i Pujol

- Programa de Voluntariat Domiciliari, posat en funcionament l’any 2008 que atén nens que pateixen càncer i també altres malalties greus i amenaçants a tot el territori català, per sol·licitud dels 5 hospitals.

De què es tracta?

De crear un equip, format per diferents professionals, vinculats als diferents hospitals, que puguin donar suport de manera integral, especialment al domicili.

Activitat assistencial de l’equip:

  • Atenció mèdica i d’infermeria.
  • Atenció psicològica.
  • Atenció en treball social.
  • Atenció complementària en esfera social a través del voluntariat Acompanyament i joc amb el nen i adolescent malalt. Descàrrega i respir familiar.

Per què ho volem fer?

Perquè rebre atenció en cures pal·liatives és un dret fonamental de les persones, també dels nens, i perquè creiem en la Vida.

Ens ajudes?