Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Voluntariat

El nostre és un gran equip de voluntariat, ben preparat i sempre present, que dona suport i acompanya els nens i joves, i les seves famílies, tant a l'hospital com als domicilis i en les activitats que organitzem.

La Fundació Villavecchia disposa d’un Programa de Voluntariat estructurat en diferents línies, així com d’un Pla de Formació, que contempla un breu curs de formació inicial obligatòria, i una sèrie d’espais de formació continuada al llarg de tot l'any.

Línies del Programa de Voluntariat

Voluntariat hospitalari

Suport, joc i entreteniment als infants i joves durant els ingressos hospitalaris. Acompanyaments a les habitacions per facilitar estones de respir als familiars. Dinamització de les sales de joc, i gestió d'un servei de préstec i manteniment del material de joc.

L'equip de voluntariat està present als serveis de pediatria de:

  • Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Hospital Germans Trias i Pujol

Voluntariat domiciliari

Suport en els domicilis dels infants i joves en tractament per tot el territori català, oferint companyia, entreteniment i joc, i facilitant espais de respir i descàrrega familiar.

En coordinació amb els cinc hospitals de referència a Catalunya en oncologia i hematologia pediàtrica, i sota sol·licitud dels seus serveis assistencials.

Voluntariat d’activitats i sortides

Acompanyament als infants i joves, i les seves famílies, amb l'organització d'activitats, viatges, sortides i estades de respir.

També a les activitats de lleure educatiu del programa “No estàs sol@”, dirigit a joves que han patit un càncer a la infància.

Voluntariat administratiu i de suport

Suport en tasques d'informació, administratives i de gestió a la seu de la Fundació Villavecchia.

També inclou suport en activitats i actes de captació de fons, com l'equip de voluntàries que durant tot l'any elaboren articles fets a mà per al nostre Christmas Market Solidari.

 

Procés d'incorporació

Totes les persones interessades en ser voluntàries de la Fundació Villavecchia segueixen un procés d'incorporació que es porta a terme un o dos cops a l'any. S'estructura en tres parts:

  • Assistència a una reunió informativa sobre els programes de la Fundació.
  • Entrevista personal.
  • Assistència al curs de formació inicial obligatori.

Si vols que t'avisem quan comenci un nou procés d'incorporació al voluntariat* pots omplir aquest formulari.

* Per formar part de l'equip de voluntariat és imprescindible ser major d'edat.

Formació del voluntariat

Entenem la formació del voluntariat com l'eina clau per perseguir uns paràmetres de qualitat adients en aquest programa, per dotar-lo de rigor i de coherència. Formar significa donar informació, però també emmarcar l'actuació, donar eines, recursos i espais de treball per capacitar els voluntaris per dur a terme la seva tasca de la millor manera possible.

Formació inicial

Un cop entrevistades les persones candidates a formar part de l'equip, i definit quin dels programes resulta més idoni, s'inicia el procés formatiu, indispensable i obligatori per incorporar-se a al programa.

La formació inicial consta de tres sessions de tres hores de durada cada una, i és gratuït per als participants.

Completar aquest curs és requisit indispensable per a formar part de l’equip de voluntariat.

Formació continuada

Al llarg de tot l’any, s’organitzen diferents espais de formació continuada, opcional per als nostres voluntaris, en una proposta de continguts variada.

La formació continuada està pensada per oferir eines als nostres voluntaris per realitzar la seva tasca amb la màxima qualitat.

També vehiculem l’assistència dels nostres voluntaris a les sessions formatives que organitzen altres organitzacions com ara la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Seguiment i coordinació

Les diferents línies del programa de voluntariat són coordinades per l'equip tècnic de la Fundació. Es convoquen reunions de seguiment amb els diferents equips amb freqüència trimestral o quatrimestral.

Altres activitats i col·laboracions del voluntariat

Cada any s’organitzen dues trobades del voluntariat de la Fundació Villavecchia, a la primavera i al Nadal, durant les quals oferim una oportunitat d'aprenentatge però, sobretot, busquem un espai de trobada amb l'equip de voluntariat i un moment on agrair la seva dedicació.

El nostre equip de voluntariat també col·labora en diversos actes i crides que organitzen altres institucions, com és el cas del Gran Recapte del Banc dels Aliments, La Marató de TV3, la Jornada de Dermatologia Pediàtrica de l’Escola d’Atòpia de l’Hospital de Sant Pau, la Marató del Banc de Sang i altres esdeveniments.