Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Voluntariat

El voluntariat és nostre pal de paller. És l’element que fa possibles tots els projectes de l’entitat, i la peça clau que facilita els moments d’acompanyament, les estones de joc i les activitats amb els nens i joves.

La Fundació disposa d’un Programa de Voluntariat estructurat en diferents línies, així com d’un Pla de Formació, que contempla un Curs de formació inicial obligatòria, i una proposta d’espais de Formació continuada.

Línies del programa de Voluntariat

Voluntariat hospitalari

Suport, joc i entreteniment als nens i joves durant els ingressos hospitalaris. Acompanyaments a les habitacions per facilitar estones de respir als familiars. Dinamització de les sales de joc, i gestió d'un servei de préstec i manteniment del material de joc.

Els nostres voluntaris estan al:

  • Servei de Pediatria Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Servei de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol

Voluntariat domiciliari

Suport en els domicilis dels nens i joves en tractament per tot el territori català, oferint companyia, entreteniment i joc, i facilitant espais de respir i descàrrega familiar.

En coordinació amb els cinc hospitals de referència a Catalunya en oncologia pediàtrica, i sota sol·licitud dels seus serveis assistencials.

Voluntariat d’activitats i sortides

Acompanyament als nens i joves en els viatges i sortides.

Activitats amb el programa “No estàs sol@” , atenció a joves que han superat la malaltia.

Voluntariat administratiu i de suport

Suport en tasques d'informació, administratives i de gestió al despatx de la Fundació.

També donen suport en activitats i actes de captació de fons, com l'equip de voluntàries que treballen durant tot l’any per organitzar la Fira Solidària de Nadal.

 

 

Procés d'incorporació

Totes les persones interessades en ser voluntàries de la Fundació, segueixen un procés estructurat en tres parts, que són:

  • Assistència a reunió informativa sobre els programes de la Fundació
  • Entrevista personal
  • Assistència al curs de formació inicial obligatori

Aquest procés es porta a terme entre un i dos cops l’any.

Anualment s’informa a més de 600 persones sobre el programa de voluntariat i el procés d'incorporació.

Si vols que t'avisem quan comenci un nou procés d'incorporació pots omplir aquest formulari.

*Per formar part de l'equip de voluntariat és imprescindible ser major d'edat.

Formació Voluntariat

Entenem la formació del voluntariat com l'eina clau per perseguir uns paràmetres de qualitat adients en aquest programa, per dotar-lo de rigor i de coherència. Formar significa donar informació, però també emmarcar l'actuació, donar eines, recursos i espais de treball per capacitar als voluntaris per a portar a terme la seva tasca correctament.

Formació inicial

Un cop entrevistades les persones candidates a formar part de l'equip, i definit quin dels programes resulta més idoni, s'inicia el procés formatiu, indispensable i obligatori per incorporar-se a al programa.

La formació inicial consta de tres sessions de tres hores de durada cada una, i és gratuït per als participants.

Completar aquest curs és requisit indispensable per a formar part de l’equip de voluntariat.

Formació continuada

Al llarg de tot l’any, s’organitzen diferents espais de formació continuada, opcional per als nostres voluntaris, en una proposta de continguts variada.

La formació continuada està pensada per oferir eines als nostres voluntaris per realitzar la seva tasca amb la màxima qualitat.

També vehiculem l’assistència dels nostres voluntaris a les sessions formatives que organitzen altres organitzacions com ara la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Seguiment i coordinació

Les diferents línies del programa de voluntariat són coordinades per les dues persones encarregades del programa. Es convoquen reunions de seguiment amb els diferents equips amb freqüència trimestral o quatrimestral.

Altres activitats i col·laboracions del voluntariat

Cada any s’organitzen dos trobades del voluntariat de la Fundació, a la Primavera i al Nadal, en les que tractem d’oferir una oportunitat de formació però, sobre tot, en el que ens trobem amb tots els nostres voluntaris, i els poden agrair la seva dedicació.

Els nostres voluntaris col·laboren en diferents actes i crides que organitzen altres institucions, com és el Gran Recapte del banc dels Aliments, la Marató de TV3, Jornada de Dermatologia Pediàtrica de l’Escola d’atòpia de L’Hospital de Sant Pau , marató del Banc de Sang...