Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Vídeos

La Fundació Enriqueta Villavecchia

Descobreix la història de la Fundació Villavecchia

Com passa amb molts projectes innovadors, una idea simple (organitzar les primeres colònies per a nens amb càncer) es va convertir en una iniciativa molt valuosa: la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

Des del 1989, la Fundació treballa per oferir una millor qualitat de vida als infants i joves malalts de càncer o altres malalties greus.

2021, adaptació i nous reptes

Un vídeo resum del 2021, segon any de pandèmia i confinaments i un any ple de reptes.

Ens hem adaptat, ens hem divertit, hem innovat i hem acompanyat a les famílies dels infants i joves amb malalties greus, sempre compromesos amb seguir ajudant.

Moltes gràcies pel vostre suport!

Vida, la paraula més bonica

Vídeo explicatiu de la tasca de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

Més aprop que mai: Instants del 2020

En aquest any tan difícil, la Fundació Villavecchia va seguir al costat dels nens i joves greument malalts, i de les seves famílies.

El vídeo recull moments del 2020: abans, durant i després del confinament acompanyats de la bonica veu de Rocío Soler, de Luces Solidarias, interpretant "I'll stand by you".

Compteu amb nosaltres

En aquesta difícil i excepcional situació, l'equip de voluntariat, les famílies amb nens i joves amb malalties complexes i tots els que formem part de la Fundació Enriqueta Villavecchia ens agradaria compartir un missatge...

2018 a la Fundació Villavecchia

Vídeo resum de la tasca i activitats de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia durant l'any 2018.

Voluntariat

Moltes gràcies, voluntaris i voluntàries!

Hem demanat a pacients i famílies atesos per la Fundació Villavecchia que enviïn un missatge als nostres voluntaris i voluntàries. El resultat és aquest vídeo on, amb les seves pròpies paraules, ens expliquen el que representa rebre l'acompanyament del voluntariat durant la malaltia. 

Sou el cor de la Fundació!

La Trobada de Voluntariat de Primavera del maig de 2015 es va celebrar en un entorn excepcional, les Caves Vallformosa i vam tenir la millor companyia: els voluntaris i voluntàries de la Fundació. Va ser també una jornada de treball amb la col·laboració d'en Ferran Ramon-Cortés i vam fer una visita guiada a les caves, un dia molt especial per a tothom!

* La cançó del vídeo és "Invencibles" d'Els Catarres, també grans amics de la Fundació. Amb ella, van mostrar el seu suport a nens i joves que han patit un càncer. Gràcies, per tot!

Activitats per a infants i joves, i les seves famílies

Encenem la màgia del Nadal

La màgia del Nadal no té límits! Mireu com el Pare Noel va arribar volant fins al terrat de l’Hospital Germans Trias de Badalona i, amb l’ajuda dels Bombers Solidaris, va baixar amb cordes per la façana per entregar regals a través de les finestres!

A la Fundació Villavecchia, ens emociona poder repetir cada any aquesta iniciativa màgica als hospitals de Sant Pau i Germans Trias.

Els Carters Reials visiten a casa els nens amb malalties greus

Molts nens i nenes no poden sortir a rebre els Reis d’Orient a causa de la malaltia que pateixen. Per això, la Fundació Villavecchia acompanya els Carters Reials a casa de les famílies que més ho necessiten.

Un carter reial molt especial

Hi ha nens i nenes que avui no aniran a rebre als Reis Mags a la cavalcada...

Són nens i nenes que estan malalts, o que tenen un germà/na que ho està.

A tots ells els desitjem una feliç nit de Reis. I a tots vosaltres, un feliç any!

Obrint finestres a la il·lusió

Al 2021, el Pare Noel es va haver d'adaptar i va arribar per aire a l'Hospital de Sant Pau. Un equip de Bombers Solidaris va venir per ajudar-lo a despenjar-se per la façana de l'hospital i a saludar els infants i joves ingressats i les seves famílies, així com també a tot el personal sanitari.

Celebrant 30 anys de bons moments amb Grand Valira Social!

Des de 1989, Grandvalira Social ha fet possible que molts infants i joves en tractament oncològic hagin pogut gaudir d'una experiència màgica: la setmana a la neu.

Aquest any l'equip de monitors d'esquí va grabar aquest vídeo on celebrem aquests 30 anys d'esquiades plenes de bons moments i records. Moltes gràcies!

Cures pal·liatives pediàtriques

Compta amb mi

Video de presentació de l'equip de suport en Cures Pal·liatives Pediàtriques, "Compta amb mi" de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

La cançó "Compta amb mi" ha estat cedida pel grup Txarango, cortesia de Discmedi, S.A.

Un dret dels infants, un deure de tots

Resum de la Jornada de Cures Pal·liatives Pediàtriques organitzada per la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia que es va celebrar el 10 d'octubre de 2016 al Recinte Modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La veu de les famílies

En la jornada de Cures Pal·liatives Pediàtriques, celebrada el 10 d'octubre de 2016, vam comptar amb el testimoni de famílies que van explicar la seva dura experiència i la Laia i l'Alba, germanes de dos nens que també van morir per causa de malaltia, que van llegir una emotiva carta.

Comunicació, sensibilització i actes de captació de fons

Sant Jordi: un camí de roses ple d'esperança

Aquest 23 d’abril, amb la col·laboració de moltes persones i empreses, hem fet realitat un camí de roses en un espai emblemàtic de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L'escenògraf Carles Berga ha creat aquesta rosa solidària en format audiovisual en suport als nens i nenes amb malalties greus i, en aquests moments que cal sumar, també en suport a la cultura.

Els nens i joves, les seves famílies i l’equip de voluntariat de la Fundació han tornat a dibuixar les seves roses per crear un jardí molt especial ple de màgia i de color. L’Emma i l’Alí hi han passejat en representació de tots els nens, nenes i joves als que acompanyem des de la Fundació.

Sant Jordi és un acte solidari molt especial per a nosaltres que un any més voliem compartir, moltes gràcies per ajudar-nos a fer un camí de roses ple d’esperança!

Sant Jordi solidari 2020

Com cada any, la nostra rosa solidària està feta per infants i joves, i les seves famílies, l’equip de voluntariat, col•laboradors i tots els que formem part de la Fundació.

Per aquest Sant Jordi tan excepcional cadascú ha dibuixat la seva rosa, per entre tots crear un jardí molt especial. La música "El dúo de las flores" de l'opera Lakmé (Leo Delibes) ens acompanyarà mentre passegem pel jardí de roses, així com també va acompanyar a tots els participants mentre dibuixaven. 

Ara més que mai, hem de seguir treballant per estar al costat de les famílies amb infants i joves malalts de càncer, o altres malalties greus i això és possible amb el vostre suport.

Concert commemoratiu 30è aniversari

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia va celebrar dijous 9 de maig de 2019 un concert commemoratiu amb motiu del seu 30è aniversari. El concert "A prayer of peace", interpretat pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, va tenir lloc a la Basílica de la Sagrada Família.

El concert era un homenatge a tots infants i joves que han format part d’aquest camí, recordar les seves històries i retrobar a moltes de les famílies ateses. 

Concert Escolania de Montserrat a Santa Maria del Mar

El divendres 9 de maig de 2014, l’Escolania de Montserrat va oferir un concert a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona a benefici de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia amb motiu del 25è aniversari.

El programa del concert, que va dirigir Bernat Vivancos, acompanyat a l’orgue per Mercè Sanchís, va incloure cants marians i cançó popular catalana.

Concert "El Futur Existeix"

En el marc del 25è aniversari de la Fundació, i sota el lema que els ha acompanyat durant tots aquests anys, “El Futur Existeix”, va retre un homenatge a totes les persones que han format part d’aquest camí.

L’acte va tenir lloc el 23 de febrer a L’Auditori de Barcelona i va comptar amb la participació de la Sant Andreu Jazz Band sota la direcció de Joan Chamorro, Manu Guix, Els Catarres i Els Pets.