Pavelló de la Victòria

Un lloc per cuidar la vida

Veure vídeo

FUNDACIÓ ENRIQUETA VILLAVECCHIA

QUÈ VOLEM FER

En els darrers anys, la Fundació Villavecchia ha impulsat el projecte “Compta amb mi”, que ha ajudat a desenvolupar l’assistència especialitzada a infants i joves amb malalties greus que limiten la seva vida, amb la participació de cinc hospitals de referència a Catalunya.

Però cal fer un pas més enllà i crear un espai de suport integral, que ofereixi places residencials i suport de dia, i que faciliti espais de respir, lleure i suport familiar, i espais adequats per acompanyar els darrers dies de vida.

UN CENTRE ÚNIC I PIONER

SUPORT

Treballarem en la cura i el suport familiar integral amb l’acompanyament de professionals.

Respir finalRESPIR

Oferirem estades de respir que inclouran teràpies, estimulació multisensorial, zona d’aigües...

Final de vidaFINAL DE VIDA

Atendrem els últims dies de vida dels infants malalts en un ambient càlid i acollidor per a tota la família.

ComunitatCOMUNITAT

Promourem la implicació de la comunitat, el suport als centres educatius i la cura dels professionals.

IMPACTE

400

Famílies ateses anualment

1.600

Beneficiaris directes

12.000

Beneficiaris indirectes

600

Estades de respir

40

Estades d'últims dies de vida

3.000

Sessions de teràpies complementàries

30

Activitats de lleure familiar

250

Intervencions en centres educatius

UNA UBICACIÓ INCOMPARABLE

El centre s’ubicarà en un lloc emblemàtic de Barcelona, de llarga tradició i compromís social amb els col·lectius més vulnerables: l‘Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El recinte històric està format per 27 pavellons. Un d’aquests és el Pavelló de Santa Victòria, que a principis del segle XX ja es va dedicar a l’assistència de nenes i nens malalts. Fidels al sentit amb que va ser creat, proposem convertir-lo en el primer hospice pediàtric del país. La seva rehabilitació anirà a càrrec de la reconeguda Carme Pinós.

Tindrà 1.380 m2  de superfície construïda + 1.300 m2 de jardins.

AMBAIXADORS

Luis Enrique Martínez

“Els nens amb malalties greus que no es poden curar necessiten atenció especial, acompanyament i, sobretot, que puguin seguir sent nens. També hem de cuidar els familiars, durant la malaltia i després. Crear un centre per tenir cura de les seves vides és una victòria de tots.”

Xavi Sánchez

“No cal que ens toqui a prop una malaltia greu per saber el que significa per a nens, germans, pares, i famílies. Aquest centre representarà una victòria de l’empatia, la generositat, de l’amor per la vida. Fem-ho entre tots, aportem pau i tendresa als que més la necessiten.”

Prof. Dr. Sergi X. Trilla

“Els humans tenim la capacitat d'imaginar el futur. Quan aquesta virtut es fa servir en la cerca del bé comú, neixen grans projectes, com el Pavelló de la Victòria. Necessitem el compromís de tots per construir un lloc màgic, on els moments més difícils de la vida es puguin afrontar i recordar amb la pau i harmonia del qui ha fet tot el possible.”

Pilar Caballé

“Els que estem aquí, els que coneixem el que fa la Fundació Villavecchia, sabem com de fràgil és la vida. Fràgil i preciosa. I per això val la pena que fins l’últim moment pugui ser viscuda amb la major dignitat. Això és el que vol aquest gran projecte, el Pavelló de la Victòria: respecte i comunió.”

Imma Ollé

“La dimensió d'aquest projecte és enorme i requereix que com a societat ens impliquem per tal d'aconseguir, gràcies a la nostra solidaritat, que el primer 'hospice' pediàtric del país pugui començar a funcionar amb la major celeritat possible.”

TESTIMONIS

Mare

SARA BARRAGÁN

“Els nostres fills ja han mort, però haver disposat d’un hospice pediàtric ens hauria aportat més seguretat, tranquil·litat, suport emocional i psicològic... Si la família es cuida, el nen està més ben cuidat.”

Pare

JULIO CASAS

“Per als nens amb necessitats especials i els seus pares, seria ideal disposar d’un centre no hospitalitzat amb espais més oberts, on poder respirar, parlar, col·laborar...”

Psicòloga

ANA BELÉN BAUTISTA

“Disposar d’un hospice pediàtric representaria, per a moltes famílies, poder disposar de moments de respir durant el tractament i de l’atenció adequada durant els últims dies de vida del seu fill.”

Psicòloga

ANA BELÉN BAUTISTA

“Disposar d’un hospice pediàtric representaria, per a moltes famílies, poder disposar de moments de respir durant el tractament i de l’atenció adequada durant els últims dies de vida del seu fill.”

Psicòloga

ANA BELÉN BAUTISTA

“Disposar d’un hospice pediàtric representaria, per a moltes famílies, poder disposar de moments de respir durant el tractament i de l’atenció adequada durant els últims dies de vida del seu fill.”

FEM-HO POSSIBLE

Per fer realitat aquest centre únic, necessitem la implicació de tothom. Descobreix com pots col·laborar i donar suport a la creació del Pavelló de la Victòria.

Fes un donatiu
Fes-te soci
Donatiu
Dades personals
Vols afegir alguna cosa més?

FUNDACIÓ D’ONCOLOGIA INTANTIL ENRIQUETA VILLAVECCHIA tractarà les seves dades personals facilitades mitjançant el present formulari amb la finalitat de gestionar les donacions i enviament de comunicacions d’interès, en marcar la casella corresponent. Pot obtenir més informació sobre el tractament de les seves dades personals o com exercitar els seus drets a través de la Política de Privacitat.

Dades personals
Dades bancàries
Què és l'IBAN?

L'IBAN és un format internacional per indicar comptes bancaris, que substitueix els formats nacionals tradicionals. Està suportat a múltiples països, i des del febrer de 2014 el seu ús és obligatori a tot el territori de la Unió Europea.

Normalment, el codi IBAN apareix a la llibreta o a extractes bancaris. En cas contrari, posi's en contacte amb l'entitat bancària.

Vols afegir alguna cosa més?

AMB EL SUPORT DE

Logo Fundació
Sant Pau
Hospital Sant Pau blau