Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Recuperant somriures a Barretstown, el campament per a infants i joves amb malalties greus

11 · Agost · 2022

Com fem cada estiu, hem portat diversos grups de nens i nenes que tenen o han tingut càncer, o altres malalties greus, al campament irlandès de Barretstown, amb la col·laboració de la Fundación Aladina.

Escalada, navegació amb canoa, tir amb arc, dansa, estampació de samarretes... Són algunes de les moltes activitats que proposen els monitors de Barretstown als participants d’aquest campament, prèviament derivats per organitzacions com la Fundació Villavecchia. L’estada d’una setmana està especialment dissenyada per a infants i joves que conviuen, on han conviscut, amb una malaltia greu, i hi ha un servei d’atenció mèdica i d’infermeria les 24 hores. El seu programa està avalat per destacats professionals mèdics i ha estat reconegut internacionalment pel seu impacte profund i durador en la vida dels nens i nenes malalts.

Estic agraïda a la Fundació Villavecchia per haver-me convidat a viatjar a Barretstown. Hi havia d’anar l’any 2020, quan estava acabant el tractament contra la leucèmia, però amb la pandèmia del coronavirus es van cancel·lar els viatges. Un any i mig després em van tornar a trucar. M’havien guardat la plaça! Em va fer molta il·lusió”, ens explica l’Íngrid, que ha participat en un dels campaments del mes de juliol.

“M’ha agradat tot: els paisatges, els monitors, les instal·lacions, les activitats, el menjar... M’emporto moltes emocions i records increïbles, però el millor de tot són les amigues i els amics que he fet. Ens escrivim sovint, i fins i tot fem videotrucades.”

L’any 1994, el govern d’Irlanda va cedir la finca i el castell de Barretstown a la fundació benèfica de l’actor Paul Newman, perquè hi pogués desenvolupar activitats de lleure per a infants amb malalties greus. Des d’aleshores, més de 70.000 nens i nenes han passat per aquests campaments, que són finançats i gestionats de manera privada, amb la col·laboració de diverses fundacions.

Sabies que l’actor Paul Newman va crear una empresa de productes d’alimentació i que tots els seus beneficis es destinen a causes solidàries com Barretstown?

L’equip de Barretstown vetlla pel benestar físic i emocional dels nens i nenes malalts creant un entorn segur i lliure de preocupacions, on es poden fer nous amics, compartir experiències i continuar, si cal, el tractament. També és un magnífic recurs per als infants i joves que han patit un càncer, ja que els ajuda a superar les dificultats emocionals i físiques que sovint queden després de mesos i anys de tractament. Després de participar-hi, tornen a casa amb més confiança, autoestima i habilitats socials. I, sobretot, sabent que la felicitat no és només per als nens sans.

► Llegeix més notícies sobre la Fundació Villavecchia aquí. També pots fer el teu donatiu o fer-te soci de la Fundació en aquest enllaç