Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Fundació Vinci ajuda a pal·liar les conseqüències de la COVID-19

19 · Gener · 2021

Amb la seva col·laboració, hem ajudat a famílies que a la seva situació de malaltia complexa, han afegit els efectes de la pandèmia

La Fundació Vinci és una organització sense ànim de lucre que es dedica a la lluita contra l’exclusió social. I ho fa recolzant projectes que aporten solucions a la dificultat d’inserció social o professional de les persones més desamparades, acompanyant cadascun dels projectes tant amb finançament com participant i evaluant cada iniciativa.

Actualment, Vinci ha constituït 12 fundacions en països que, en l’últim exercici, han recolzat 229 projectes a través de 377 apadrinaments:  93 han estat dedicats a l’accés a treball,  65 se s’engloben dins de l’area d’acció social, 46 han donat suport a la mobilitat solidària i 22 han actuat en operacions relacionades amb integració per la vivenda.

A Vinci hi treballa el Raul. Fa uns anys, vam acompanyar la seva família quan va passar pel procés de malaltia d’una de les seves filles, l’Andrea. Quan l’Andrea va estar malalta, van formar part del procés de voluntariat domiciliari i hospitalari, per fer-los costat tan a ella com a la seva germana Mia i als pares.  Des d’alehores, moltes vegades quan a l’empresa es planteja alguna iniciativa o algun projecte relacionat amb la responsabilitat social corporativa, el Raul proposa fer una col·laboració amb la Fundació.

En aquesta ocasió ens va contactar perque des de Fundació Vinci volien obrir una línea d'ajudes a projectes vinculat a hospitals amb motiu de la Covid-19, i des de la Fundació es va presentar un projecte d'atenció a les famílies en situació de malaltia complexa dins del context de pandèmia. El projecte es va presentar l’abril de 2020 i la resolució del mateix va arribar el mes de maig. Gràcies a ell, des de la Fundació hem pogut ajudar a moltes famílies a sostenir millor la situació de la malaltia i el doble confinament que vivien en situació de pandèmia, oferint-los diferents recursos i línies d’ajut, com ara:

- Material informàtic (ordinadors i tauletes per garantir i facilitar l’accés a l’educació dels infants i joves)

- Recolzament psicològic i assistència de psicòleg/oga i treballador/a social

- Material de neteja, desinfecció i d’altres (com esterilitzadors, mascaretes, etc...)

Aquí trobareu la llista final dels 23 projectes sel·leccionats:

https://fundacionvinci.es/2020/05/28/la-fundacion-vinci-espana-apoya-23-proyectos-que-contribuyen-a-paliar-las-consecuencias-del-covid-19/

Agraïm moltíssim a la Fundació Vinci el seu suport, i en concret aquesta línia d’ajudes amb la qual hem pogut seguir recolzant a moltes famílies que estan passant ara per una situació semblant a la que van passar el Raul i la seva família fa més de 5 anys.

La seva filla, l’Andrea, va patir una leucèmia, i durant la seva hospitalització, tot i que reconeixen no ser gaire de xarxes socials, el Raul i la seva dona van decidir obrir una plataforma a Facebook (“Andrea pide que donéis!!!”) per tal de sensibilitzar sobre la donació de medul·la òssia. “Recordo que en poc temps vam arribar a aconseguir que s’hi apuntessin unes 600 persones; ens vam sorprendre perquè va arribar a gent dels Estats Units, Austràlia, India,...  s’hi va apuntar moltíssima gent de tot arreu...”-explica.

El Raul recorda que li van explicar que tot i fer-te donant, moltes vegades no pots arribar a fer efectiva la donació; de fet, només 1 de cada 4.000 persones que s’apunten al registre mundial de donants arriba a fer efectiva la donació.

Precisament, el Raul i tota la família estan molt contents perquè un amic seu que en aquell moment es va apuntar a fer-se donant sensibilitzat pel cas de l’Andrea, ha pogut donar ara fa 10 mesos.

Avui, l’Andrea ja està recuperada, i ens n’alegrem moltíssim. I agraïm molt a la Fundació Vinci el seu suport, i al Raul que continuï pensant en la Fundació Villavecchia quan veu oportunitats en alguna iniciativa o projecte nou que pot ajudar als infants i joves que pateixen una malaltia greu i les seves famílies.

Per seguir la seva tasca de sensibilització sobre la donació de medul·la òssia, us posem aquí el link del Banc de Sang i Teixits on podeu trobar-ne tota la informació, per si hi ha algú més que s’hi vol sumar: 

https://www.donarsang.gencat.cat/ca/puc-donar/preguntes-frequents/2/qui-pot-ser-donant-de-medul-la-ossia