Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

La Fundació

La Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, constituïda a Barcelona l'any 1989, és una entitat sense ànim de lucre, de caràcter benèfic assistencial, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels nens i joves en tractament oncològic a Catalunya i les de les seves famílies.

"Treballem per impulsar avenços al camp de l'Oncologia Pediàtrica, per obrir noves propostes assistencials, per millorar la qualitat de vida dels nens i joves malalts, i per aconseguir la seva plena integració psicosocial".

On treballem

La Fundació està present en tots els hospitals catalans on es duen a terme tractaments d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica:

  • Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Hospital de Sant Joan de Déu
  • Hospital Vall d'Hebron
  • Hospital de Sabadell / Corporació Sanitària Parc Taulí
  • Hospital Germans Trias i Pujol

Història

L’entitat va néixer fruit de la iniciativa d'un grup de persones de la societat civil catalana que, sensibles a les necessitats dels nens malalts de càncer i de les seves famílies, van impulsar la creació d'una entitat que en pogués donar resposta.

Tot va començar l'any 1988, quan es van organitzar les primeres colònies per a nens en tractament per càncer ingressats a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Les colònies van tenir lloc a Monells i l'experiència va tenir molt bona acollida,  resultant ser molt positiva per als nens participants.

Un periodista de La Vanguardia, el Sr. Josep Maria Puig de la Bellacasa, va escriure un article explicant aquella aventura. Aquell article va ser llegit per una sèrie de persones que, entusiastes amb la iniciativa i il·lusionades pel que representava, van decidir impulsar una fundació que pogués donar-ne continuïtat i atendre tot un seguit de necessitats dels nens malalts i de les seves famílies que llavors ja s’havien detectat. Hi havia molts aspectes a treballar per aconseguir millorar la seva qualitat de vida i atendre necessitats fonamentals.

I així va néixer a Barcelona, uns mesos després, al febrer del l'any 1989, la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

Missió

La raó de ser de l’entitat es basa en l’atenció integral de les necessitats dels nens i joves malalts de càncer i altres malalties greus limitants de la vida, per garantir el suport i l’acompanyament necessari a les seves famílies, i per promoure avenços en l’assistència, la investigació i la formació en el camp de l’Oncologia, la Hematologia, les Cures Pal·liatives i l’atenció en cronicitat complexa en pediatria.

Visió

Treballem per aconseguir la millor qualitat de vida possible dels petits i joves en tractament, en totes les fases de la malaltia, per garantir el suport i l’acompanyament necessari a les seves famílies, i per promoure i impulsar avenços en l’assistència, la investigació i la formació en el camp de la Oncologia i la Hematologia Pediàtriques”.

Volem aconseguir que els nens i joves malalts tinguin cobertes les seves necessitats de manera integral, en les seves dimensions física, familiar, social, psicològica, emocional i espiritual, perquè els seus drets fonamentals com a nens i joves siguin respectats i per aconseguir la seva plena integració social.

Objectius

Proporcionar ajuda social a les famílies de nens i joves en tractament oncològic, mitjançant ajuda econòmica i social a les famílies amb pocs recursos, així com allotjament a les famílies desplaçades per causa dels tractaments del seu fill.

Aconseguir una millor qualitat de vida dels nostres petits i joves pacients, adequant l'entorn hospitalari a les seves necessitats, acompanyant-los en les seves estades hospitalàries i al domicili, en tot el procés, i organitzant activitats dirigides a mantenir la il·lusió i l’autoestima en els nens i joves en les diferents fases del tractament.

Impulsar avenços en el camp de l'Oncologia i la Hematologia Pediàtrica, potenciant la investigació i la formació de metges en aquesta especialitat.

Sensibilitzar a la societat sobre la realitat del càncer infantil i d’altres malalties greus de llarga durada, informant sobre una problemàtica que requereix solucions immediates.

Premis i reconeixements

III Premi “Ciutat Solidària” 2015 d’Onda Cero Catalunya, a la tasca social de les ONGs, atorgat per Onda Cero Catalunya i el Consorci de la Zona Franca, en reconeixement a l’atenció que ofereix a nens i joves amb aquest tipus de tractaments.

Creu de Sant Jordi - 2014, atorgada per la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la lluita contra el càncer en els nens i el suport continuat a les seves famílies, així com a l’esforç per avançar en la investigació, en la formació i en l’aposta per implementar programes de participació i de voluntariat.

Premi Ciutadania Activa Europa 2010, Premi ACTIVE CITIZENS OF EUROPE (ACE) AWARDS 2010 (Premi 2010 Ciutadans Actius d'Europa) en la categoria d'ONGs, de l'organització VOLONT EUROPE, que  reconeixen els èxits en la millora de les vides de les seves comunitats, ja sigui a nivell local, regional, nacional o internacional.

Premi Nacional de Voluntaritat 2008, concedit pel Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, pel projecte "Voluntariat de suport per a nens i joves amb malalties de llarga durada".

Premis Horta-Guinardó – 2008, pel treball de millora de la qualitat de vida al camp de la salut infantil i per la trajectòria de servei a la comunitat.

Creu d'Or "Agrupacíó Espanyola de Foment Europeu" – 2008, per l'Agrupació Espanyola de Foment Europeu.

Premi "Fundació Solidaritat Carrefour 2006".

Premi "Fundació Internacional Asekor" – 2005, 3er premi pel  projecte "Voluntariat Hospitalari".

Premi "Telva - 2004" 1er Premi en la Categoria Nacional pel projecte d'atenció socio-assistencial i domiciliària a nens malalts de càncer i a les seves famílies.

Premi "Comunicació i Relacions públiques" 2000, concedit per l'Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques en la seva XVI edició.

Premi "Josep Trueta" 1999, concedit pel Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, pel suport permanent a les activitats assistencials contra el càncer.

Premi "Club Internacional del Llibre" 1996 i 1997 pel treball dels seus voluntaris l’any 1996 i 1997.