Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

La Fundació

"Treballem per millorar la qualitat de vida dels infants i joves amb malalties greus, i per ajudar les seves famílies"

La Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, constituïda a Barcelona l'any 1989, és una entitat sense ànim de lucre de caràcter benèfic assistencial. Té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d'altres malalties greus, i el suport a les seves famílies.

On treballem?

La Fundació Villavecchia és present en tots els hospitals catalans on es duen a terme tractaments d'oncologia i hematologia pediàtriques:

Història

La Fundació Villavecchia va néixer fruit de la iniciativa d'un grup de persones de la societat civil que, sensibles a les necessitats dels infants malalts de càncer i de les seves famílies, van impulsar la creació d'una entitat que hi pogués donar resposta.

Tot va començar l'any 1988, quan es van organitzar les primeres colònies per a infants en tractament per càncer ingressats a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Les colònies van tenir lloc a Monells i l'experiència va tenir molt bona acollida,  resultant ser molt positiva per als infants participants.

Un periodista de La Vanguardia, Josep Maria Puig de la Bellacasa, va escriure un article explicant aquella aventura. Aquell article va ser llegit per una sèrie de persones que, entusiasmades amb la iniciativa i il·lusionades pel que representava, van decidir impulsar una fundació que pogués donar continuïtat a aquella experiència i atendre tot un seguit de necessitats dels infants malalts i de les seves famílies que llavors ja s’havien detectat. Hi havia molts aspectes a treballar per aconseguir millorar la seva qualitat de vida i atendre necessitats fonamentals.

I així va néixer a Barcelona, uns mesos després, al febrer del l'any 1989, la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

Ho expliquem amb testimonis en aquest vídeo.

Missió

La raó de ser de l’entitat es basa en l’atenció integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o altres malalties greus limitants de la vida, per garantir el suport i l’acompanyament necessari a les seves famílies, i per promoure avenços en l’assistència, la investigació i la formació en el camp de l’Oncologia, l’Hematologia, les Cures Pal·liatives Pediàtriques i l’atenció en cronicitat complexa en pediatria.

Visió

Treballem per aconseguir la millor qualitat de vida possible dels infants i joves malalts de càncer o altres malalties greus en totes les fases, per garantir el suport i l’acompanyament necessari a les seves famílies, i per promoure i impulsar avenços en l’assistència, la investigació i la formació en el camp de la Oncologia, la Hematologia, les Cures Pal·liatives i l'atenció en cronicitat complexa en pediatria" 

Volem aconseguir que els infants i joves malalts tinguin cobertes les seves necessitats de manera integral, en les seves dimensions física, social, psicològica i espiritual, perquè els seus drets fonamentals com a infants i joves siguin respectats i per aconseguir la seva plena integració social.

Objectius

· Oferir ajuda social a les famílies d'infants i joves amb càncer o altres malalties greus, mitjançant ajuda econòmica i social a les famílies amb pocs recursos, així com allotjament a les famílies desplaçades per causa dels tractaments del seu fill/a.

· Aconseguir una millor qualitat de vida dels infants i joves pacients, adequant l'entorn hospitalari a les seves necessitats, acompanyant-los en les seves estades hospitalàries i al domicili, en tot el procés, i organitzant activitats dirigides a mantenir la il·lusió i l’autoestima en les diferents fases del tractament.

· Impulsar avenços en oncologia, hematologia, cures pal·liatives i l'atenció a la cronicitat complexa en el camp de la pediatria, potenciant la investigació i la formació de metges en aquesta especialitat.

· Sensibilitzar la societat sobre la realitat del càncer infantil i d’altres malalties greus de llarga durada, informant sobre una problemàtica que requereix solucions immediates.

Premis i reconeixements

Creu de Sant Jordi - 2014, atorgada per la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la nostra lluita contra el càncer infantil i el suport continuat a les famílies afectades, i per l’esforç per avançar en l'àmbit de la investigació, en la formació i en l’aposta per implementar programes de participació i de voluntariat.

2022

Premi Trifermed a l'impacte social en l'àmbit de la salut. 

Civil Society Prize 2022, concedit pel Comitè Econòmic i Social Europeu.

2021

Premis B-Value. Fundación Banco Sabadell i Fundación Ship2B.

Premi PricewaterhouseCoopers.

2020

Premi Mutualista Solidari A.M.A. de l'Agrupación Mutual Aseguradora 

2019

1er Premi “Implicados y solidarios” de Bankinter

Finalistes Premis Solidaris de Caixabank Banca Privada

2018 

Premis LIBERPRESS, categoria Associacions de la Diputació de Girona i Associació LiberPress

2017 

Premis "TU PROYECTO, NUESTRO PROYECTO" d’Honda

Premi "ASPID ORO" categoria Campanyes de comunicació pel vídeo “Compta amb mi”

Premi "HOSPITAL OPTIMISTA" en la categoria Projectes socials

2016 

Premis TEVA “Humanizando la Sanidad”

Premi "RETO BSOS" de Banc Sabadell 

2015 

Premi "CIUTAT SOLIDÀRIA" a la tasca social de les ONGs, atorgat per Onda Cero Catalunya i el Consorci de la Zona Franca, en reconeixement a l’atenció que ofereix a infants i joves en tractament oncològic.

2014 

Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya

2010

Premi Active Citizens of Europe (ACE) de l'organització VOLONT EUROPE en la categoria d'ONGs que reconeix els èxits en la millora de les vides de les seves comunitats, ja sigui a nivell local, regional, nacional o internacional.

2008

Premi Nacional de Voluntariat concedit pel Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, pel projecte "Voluntariat de suport per a infants i joves amb malalties de llarga durada".

Premis Horta-Guinardó pel treball de millora de la qualitat de vida al camp de la salut infantil i per la trajectòria de servei a la comunitat.

Creu d'Or de l'Agrupació Espanyola de Foment Europeu que promou la unitat i els valors a Europa.

2006

Premi Fundació Solidaritat de Carrefour

2005

3r Premi Fundació Internacional Asekor pel projecte "Voluntariat Hospitalari".

2004

1er Premi Telva en la Categoria Nacional pel projecte d'atenció socio-assistencial i domiciliària a infants i joves malalts de càncer i les seves famílies.

2000

Premi Comunicació i Relacions públiques concedit per l'Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques en la seva XVI edició.

1999

Premi Josep Trueta concedit pel Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, pel suport permanent a les activitats assistencials contra el càncer.

1996 i 1997

Premi Club Internacional del Llibre pel treball del nostre equip de voluntariat