Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

La Fundació Villavecchia disposa de 7 pisos d’acollida a prop dels principals hospitals pediàtrics

24 · Gener · 2023

Com a casa. Així volem que se sentin els nens i nenes amb malalties greus que, per poder seguir el seu tractament, han de deixar casa seva i instal·lar-se a Barcelona.

La Fundació Villavecchia disposa ara de set pisos d’acollida: tres a prop de l’Hospital Vall d’Hebron, tres més a prop de l’Hospital de Sant Pau i un pis a prop de l’Hospital Sant Joan de Déu. D’aquests set pisos, cinc són propietat de la Fundació (dos d’ells acaben de ser reformats gràcies a dos donants) i dos són cedits de manera altruista pels seus propietaris.

Mentre les famílies s’estan als pisos d’acollida, la Fundació es fa càrrec de les despeses de subministrament (aigua, llum, etc.), del manteniment i de la neteja setmanal del pis, perquè els pares i mares es puguin dedicar al que més importa: la salut dels seus fills.

La Fundació dona servei als hospitals i és l’equip de Treball Social qui analitza i deriva les famílies que més necessiten l’allotjament. En algun cas, l’estada es pot allargar durant mesos o anys, tot i que la prioritat és que hi hagi la màxima rotació als pisos i que les famílies hi siguin només el temps imprescindible, mentre estan rebent tractament intensiu al seu hospital de referència.

Amb aquests pisos d’acollida temporal, complim un dels principals objectius de la Fundació, que és ajudar les famílies d’infants amb malalties greus a millorar la seva qualitat de vida, especialment en el moment en què han d’afrontar un canvi de població per poder seguir un tractament que implica nombroses visites a l’hospital.

La Sandra i la Leire són dues de les pacients que van haver de deixar casa seva i es van poder beneficiar dels nostres pisos d’acollida.

► Aportant el teu donatiu aquí, ens ajudes a mantenir els pisos d’acollida per als nens i nenes amb càncer o altres malalties greus.