Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Reprenem el programa “No estàs sol” amb 13 supervivents de càncer infantil

18 · Octubre · 2022

Els participants són joves d’entre 14 i 20 anys que presenten seqüeles després del tractament i que compartiran activitats, tallers i sessions d’orientació.

El programa “No estàs sol” es consolida. El nou grup de joves supervivents es trobarà cada quinze dies per compartir activitats educatives i de lleure que els ajudin a reprendre la vida després del tractament i afavoreixin el seu desenvolupament integral en les dimensions social, familiar i individual.

En Mateu Ubach és el coordinador d’aquest programa, que enguany inclourà música, circ, arts plàstiques, teatre, graffiti i, fins i tot, tallers informatius sobre ciberseguretat i sexe. A més, està previst fer una activitat d’escape room. La col·laboració de voluntaris de la Fundació Villavecchia i d’experts en les diverses matèries permetrà guiar i acompanyar els adolescents participants al llarg de tot el curs.

La primera sessió ha comptat amb la participació de Paula Gelpi, experta en educació emocional d’El despertador, i ha estat una trobada bàsicament lúdica, fent servir el joc i el moviment, amb dinàmiques de connexió i d’expressió. Hi ha hagut espai per al retrobament dels que tornaven a repetir experiència i un moment de benvinguda per als nous participants, i cadascú ha pogut expressar com li agradaria que fos aquest nou curs.

Un dels joves ha volgut donar “les gràcies a Mateu i a la Fundació, perquè puc sentir que no estic sol i que som com una família”. Un dels nous participants ha expressat, en finalitzar la sessió: “Me voy sorprendido”. Una altra de les conclusions ha estat que “som més forts quan estem amb altres persones, quan estem units”.

La propera sessió, el 22 d’octubre, submergirà els joves en el món del circ, amb jocs de malabars i l’assistència d’alguns familiars a la trobada. L’objectiu és la descoberta, però també la interacció, que aprenguin i facin coses junts.

Aquest curs es busca un major aprofundiment en l’acompanyament dels joves i les seves famílies, i s’incorpora l’orientació educativa i laboral com a recurs. “També es vol consolidar el missatge de reconnexió amb la comunitat a través d’activitats que donin un resultat palpable que pugui ser mostrat”, ens explica en Mateu. De fet, al final del curs, està previst muntar una exposició, oberta a tothom, que reuneixi el resultat de les creacions que els participants hagin anat produint al llarg de l’any. “Serà com un missatge de retorn a la comunitat.

► Descobreix el testimoni de la Jasmin, una de les participants del NES, en aquesta entrevista. Si vols, pots aportar el teu donatiu a les línies de treball de la Fundació aquí.