Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Les beques de la Fundació Villavecchia ajuden a formar els oncòlegs pediàtrics del futur

27 · Març · 2023

El nostre compromís amb la formació és ferm: des del 2006 hem concedit 48 beques d’especialització en oncologia i hematologia pediàtriques.

L’aposta per la formació és un dels programes més desconeguts però de més impacte de la Fundació Villavecchia. Les beques Antoni Negre Villavecchia ajuden a formar els joves metges i investigadors que es volen dedicar a l’oncologia i l’hematologia pediàtriques. Molts d’aquests becaris ja ocupen llocs de responsabilitat als principals hospitals del nostre país. Potser ja els coneixes! Escolta el seu testimoni en aquest vídeo:

Com ens diu el Dr. Pablo Velasco, de l’Hospital Vall d’Hebron, que va gaudir de la nostra beca entre els anys 2010 i 2012: “Estem en un moment d’expansió del coneixement en l’oncologia i en l’hematologia pediàtrica que és molt motivador, però també molt complex”. Per això és tan important “la formació en els millors centres d’especialització”, cosa que permet la beca de la Fundació Villavecchia. “Tenir una beca que t’ajudi econòmicament per poder formar-te en un d’aquests hospitals és fonamental.”

“Les subespecialitats pediàtriques no existeixen com a tal, i aquesta beca et permet formar-te en una subespecialitat.” Ho diu la Dra. Sònia Brió, actual coordinadora de la UCI Pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau, que va ser la primera becària de la Fundació Villavecchia, l’any 2006. En les seves paraules, aquesta beca “et permet guanyar una mica de sou, entrar en contacte i vincular-te a un hospital, aprendre i anar-te formant”.

“És una cosa que la Villavecchia ha sabut veure, que sense una formació adequada no es poden atendre adequadament els nostres nens” explica el Dr. Albert Català, que va ser becari entre els anys 2006 i 2008, i que treballa de metge adjunt de la unitat d’hematologia pediàtrica a l’Hospital Sant Joan de Déu. “Gràcies a aquesta beca, jo em vaig començar a formar en aquest camp. Està clar que sense aquest suport hagués estat molt més complicat.” També a l’Hospital Sant Joan de Déu, l’actual becària Dra. Marina Caballero ens diu: “Aquesta beca no només és per nosaltres. Aquesta beca també és per totes les famílies i tots els nens que en un futur seran els nostres pacients”. Per tots els nens i nenes que han tingut, tenen o tindran un càncer infantil, des de la Fundació Villavecchia seguirem apostant per la formació i la investigació.

► Si ens voleu ajudar a mantenir aquestes beques tan necessàries pel benestar dels nostres infants amb càncer, podeu aportar aquí el vostre donatiu.