Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

El Market Solidari aporta 50.000€ a la Fundació Villavecchia per a l’atenció dels supervivents de càncer infantil

03 · Febrer · 2023

Tan important com la investigació és cobrir les necessitats que sorgeixen després de superar un càncer en la infància. Ho sap molt bé la família de la Blanca, que organitza cada any un mercat de roba de segona mà que no ha parat de créixer.

Ahir es va fer entrega de la recaptació del Market Solidari d’aquest 2022: un total de 100.000€, dels quals la meitat es destinen a l’atenció als supervivents de càncer infantil a través de la Fundació Villavecchia i l’altra meitat a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació dels tumors rabdoides, un càncer cerebral agressiu que va afectar la petita Blanca quan tenia un any i mig. L’Ana Manent, àvia de la Blanca, és membre del Patronat de la Fundació Villavecchia i és la impulsora d’aquest mercat que se celebra a Barcelona cada desembre, des del 2017, i que no ha parat de sumar adhesions de persones amigues i de marques de roba que cedeixen les seves peces de manera solidària.

Impulsar la investigació és clau. Segons les estadístiques, només un 10% dels infants que han patit un tumor rabdoide superen la malaltia. La Blanca és una d’elles, però li han quedat seqüeles motores, en la parla i en la memòria. També pateixen efectes secundaris bona part del 80% d’infants que superen altres tipus de càncers en la infància, i és en aquesta etapa posterior al tractament, un cop superada la malaltia, on també cal posar molta atenció i on encara hi ha molta feina a fer. En alguns casos hi ha seqüeles físiques, però també n’hi ha de neurològiques o psicosocials. La Fundació Villavecchia impulsa tota una línia de treball centrada en l’atenció als supervivents.

Al programa NES (No Estàs Sol) d’atenció a joves supervivents de càncer cal sumar-hi l’impuls del programa NESI (No Estàs Sol Infantil) que duem a terme gràcies al suport econòmic del Market Solidario. L’any passat ja vam crear un casal d’estiu centrat en aquest grup de supervivents infantils, però per aquest 2023 tenim a punt un programa d’activitats amb una periodicitat mensual i un acompanyament específic per a aquests nens i nenes amb necessitats especials. També organitzem diversos Grups d’Ajuda Mútua on els pares i mares poden compartir la seva experiència amb altres famílies que es troben en situacions similars, un acompanyament molt necessari en aquests casos. I gràcies al Market Solidario, també donarem suport a la unitat d’atenció al supervivent de l’Hospital Sant Joan de Déu, que es vol reforçar per donar un millor servei als infants i joves que han superat un càncer.

Moltes gràcies a l’Ana Manent i a la Mercedes de Ros (àvia i mare de la Blanca), a tota la família i amics de la Blanca i a totes les persones solidàries que fan que el Market Solidario sigui una de les iniciatives més màgiques de totes les que es fan a benefici dels nens i nenes amb càncer al nostre país.

► Ens vols ajudar creant una iniciativa solidària? Posa’t en contacte amb nosaltres i junts aconseguirem millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb malalties greus.