Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Reprenem la setmana a Andorra amb una trentena d’infants i joves amb càncer

26 · Abril · 2023

Amb poca neu, però amb molta il·lusió. Així s’ha viscut l’escapada a la neu de la Fundació Villavecchia, que hem pogut reprendre aquest 2023, després de la pandèmia.

La setmana a la neu a Andorra ha estat l’activitat estrella de la Fundació Villavecchia des del 1989, però amb la pandèmia es va haver de cancel·lar. Després de tres anys sense poder celebrar-la, aquest 2023 hem pogut convidar de nou una trentena de nens, nenes i joves amb càncer o que ja han superat la malaltia.

Aquests pacients són convidats per Grandvalira i la Fundació Villavecchia a passar una setmana plena d’activitats, riures i noves experiències, amb altres companys i companyes i amb un equip mèdic i de voluntariat a la seva disposició. Una experiència que recordaran sempre.

“Hi anem uns 30 nens, equip mèdic, infermeres, voluntaris, equip tècnic de la Fundació, i estem una setmana amb ells esquiant, anant amb motos de neu, fent totes aquelles activitats que mentre ets a la teva habitació d’hospital penses que no tornaràs a fer, gaudint de l’aire lliure... Els pacients tornen carregats de bateries, i les famílies poden gaudir d’una setmana de respir, durant la qual poden fer altres activitats i centrar-se en els seus altres fills.” Ens ho explica l’Arantxa de Lara, responsable de l’àrea assistencial i de voluntariat de la Fundació Villavecchia. “Organitzem tot el que sigui necessari perquè els nens i nenes siguin feliços.”

Isabel Albendea, treballadora social de la Fundació, acompanya cada any aquest grup d’infants i adolescents, i destaca especialment “com s’ajuden entre ells i com aconsegueixen una autonomia important malgrat les seqüeles de la malaltia.”