Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

La Titan Desert d'en Víctor: una història de superació

27 · Novembre · 2020

En Víctor, que ha superat una leucèmia, explica la seva experiència en aquesta díficil carrera

“M’agradaria poder transmetre a aquests infants i joves que la malaltia no defineix qui són”

Víctor González acaba la TITAN DESERT i recapta més de 3.000 euros per a la Fundació Enriqueta Villavecchia, amb la iniciativa  TITANES CONTRA EL CÁNCER INFANTIL

El Víctor acaba de complir un dels seus somnis:  acabar la cursa de la TITAN DESERT (la carrera de bicicleta de muntanya més dura del món) que havia de celebrar-se a Marroc a l’abril d’aquest any però que degut a la pandèmia es va postposar i traslladar finalment a Almeria del 2 al 6 de novembre.  Per a ell, poder acabar la Titan Desert significa simbòlicament poder cridar al món que ha superat la leucèmia.

Amb només 9 anys, li van diagnosticar una leucèmia mieloblàstica aguda i va haver de passar un any i mig en una càmera d’aïllament a l’hospital. Se’n recorda molt de la Marta i l’Eduardo, els voluntaris de la Fundació que el van acompanyar durant aquella època, i també recorda amb molt d’afecte les infermeres i els metges/esses que el van atendre. 

“Em vaig enfrontar cara a cara amb la mort (perquè no dir-ho), vaig lluitar i em vaig aferrar a la vida. Després de créixer entre hospitals, la vida agafa un to de color molt diferent, l’herba és més verda, el cel més blau i el teu cor, més gran”. 

El Víctor va crear el projecte de “Titanes contra el cáncer infantil” per recaptar fons per a la Fundació Enriqueta Villavecchia i agrair i retornar d’alguna manera  l’ajuda i el suport que va tenir quan va estar malalt de petit. La seva passió per la bicicleta de muntanya i un repte de superació personal el van dur a voler participar a la cursa de la TITAN DESERT, amb dos objectius molt clars:

  • Visibilitzar i conscienciar sobre la importància de la donació de medul·la òssia.

  • Encoratjar a altres infants i joves que estiguin passant per la mateixa situació que ell va passar i transmetre’ls un missatge positiu, que els acompanyi.

Explica que quan va saber que es cancel·lava la cursa a l’abril i va pensar que potser no es podia fer es va posar molt trist; havia entrenat moltíssim i portava molts mesos preparant-se per participar-hi. En ple confinament, va buscar la manera de seguir amb la iniciativa de Titanes des de casa, i va pensar que seria bona idea fer directes a través d’Instagram fent ‘rodet’ (una tècnica per poder fer bicicleta de muntanya a casa, posant la teva bicicleta sobre un suport que la fa funcionar).  “Per cada 5 euros que donava la gent, jo feia un sprint de 2 minuts de bicicleta i ho donava tot”, somriu. “Primer només eren amics i familiars, però es va anar ampliant i en 6 dies vam recaptar uns 800 euros, va funcionar molt bé”.  

En acabar la iniciativa amb la plataforma de crowdfounding de donació migranodearena.org va arribar a recaptar 3.174 euros, més 250 euros de polseres solidàries que ha seguit venent després, en total el Víctor ha fet una donació a la Fundació de 3.424 euros per ajudar-nos a seguir acompanyant a famílies com la seva. Moltíssimes gràcies!

Podeu escoltar aquí l’entrevista que li va fer el periodista Jordi Vila a Ràdio 4 divendres passat, el Dia Mundial de la Infància: https://www.rtve.es/a/5720788/