Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

La Keta: petita història d’una gran nina

Hi ha una història al darrere de cada persona, de cada paisatge, de cada objecte. La de la Keta n'és una de bonica, per l’origen, pel camí que ha fet, i per com s’ha gestat.

La Keta va ser imaginada i pensada per la Silvia, una voluntària de la Fundació que va ser una de les impulsores de la Fira Solidària de Nadal. Passen tot l’any pensant nous articles per cosir, per teixir, per dibuixar i crear. La gresca i les bromes es combinen en un engranatge perfecte, de bona sintonia i d’il·lusió per un projecte comú: la Fira Solidària de Nadal. I amb un objectiu: ajudar a fer possible les línies de treball de la Fundació amb la recaptació obtinguda.

La Silvia tenia, entre moltes altres, una especial habilitat creativa. Era també un dels motors, sempre amb noves propostes. Un dijous, a la reunió setmanal, la Silvia va aparèixer amb una nina, cosida a mà seguint el dibuix que li havia fet el seu fill, i va presentar la Keta, diminutiu per ella d’Enriqueta. Ràpidament les companyes li van teixir un preciós vestidet blau.

Començava una nova aventura.

Però en aquest viatge hi havia un acompanyant inesperat, el càncer, contra el que la Silvia lluitava des de feia temps. S’hi enfrontava plantant cara, combinant les envestides amb les ganes de seguir ajudant. Mai va deixar de fer-ho. Ella, la Glenda, la Georgiana, ...i altres amigues de la Fundació, ens van deixar.

La Keta esperava al prestatge, mentre ens refem dels cops que la malaltia ens dóna tot sovint. Fins que va arribar el moment de fer realitat un propòsit que, en realitat, era el desig de seguir ajudant.

Poc a poc la Keta ha anat agafant vida, ara en una cadena de propòsits. Per fer la viable ha hagut de ser adaptada, el més fidelment possible al prototip original. 

"La Keta és un homenatge a totes les persones, petites i grans, malaltes de càncer, que lluiten pel valor de les coses senzilles i per la vida. I també a les persones que creuen en el valor d’ajudar-se els uns als altres."

És una nina de roba, amb cabells de llana, senzilla, però homologada i havent passat mil proves, com a la vida. És forta, divertida i tendre, i dolça, com tot el voluntariat de la Fundació. Li farem vestidets, jerseis i bufandes, i un company, el Quiku, però això ja serà una altra història.

 

#amblaketa

Ens agradaria recopilar imatges de la Keta amb tu i els teus o viatjant per diferents parts del món o compartint diferents moments, tan especials com del dia a dia, ens ajudes?

Com fer-ho?

És molt fàcil: penja les imatges a Facebook o Instagram amb el hashtag #amblaketa o bé, si no en tens, ens les pot fer arribar per correu electrònic i nosaltres la penjarem. 

On es poden veure les imatges?

Les fotografies les estem pujant a un àlbum del Facebook de la Fundació que pots veure'l aquí.

Vols una Keta?

El preu de venda és de 29,90€ i els beneficis es destinen íntegrament als programes de la Fundació Enriqueta Villavecchia. Es pot comprar als següents establiments de Barcelona:

 • Botigues Boboli
 • Botiga Bateau Lune
 • Botigues Natura (Aeroport T1 i T2, L'Illa Diagonal, Pelai i Travessera de Gràcia de Barcelona)
 • Pastisseria Natcha
 • Botiga de regals de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Botiga Melic Bebé
 • Botiga Petit Oh
 • Botiga Laie del Recinte Modernista de Sant Pau
 • Siena Temps d'Art
 • Nou Nat Mobel Baby
 • Piccolo Mondo
 • Fira Solidària de Nadal de la Fundació (consultar dates).
 • online (per comprar-la online, contacta amb la Fundació)