Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

El grup NES comença la seva activitat

31 · Març · 2022

El mes de març s’ha estrenat el nou NES, el programa “No estàs sol@” d’atenció als joves que han superat un càncer a la infància.

En aquesta primera edició, que coordina Mateu Ubach, psicòleg, terapeuta familiar i musicoterapeuta, amb la col·laboració de voluntaris de la Fundació, hi participen 10 adolescents, d’entre 15 i 19 anys. El grup es troba cada quinze dies per compartir activitats educatives i de lleure que els ajudin a reprendre la vida i afavorir el seu desenvolupament integral en les dimensions social, familiar i individual.

El requisit principal per formar part del grup és que l’adolescent faci més d’un any que ha finalitzat el tractament actiu i que presenti seqüeles físiques o psicoemocionals. Es treballa sempre en circuits de derivació per part dels hospitals de referència amb els quals es col·labora (Hospital Sant Pau, Hospital Vall d’Hebron, Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital Sant Joan de Déu i Hospital Parc Taulí).

El dissabte 5 de març va tenir lloc la primera activitat del NES al recinte modernista de Sant Pau i es va organitzar en tres parts: “Benvinguda”,  amb una cançó pensada perquè hi pogués participar tot el grup, amb música i percussió corporal; “Objectes de la meva vida” una dinàmica de presentació en la qual, cada jove havia de triar tres objectes que el definissin; i, per acabar, un aperitiu que va oferir la xocolateria Chocofiro, a l’avinguda Gaudí, un espai lliure per facilitar la relació entre el grup. 

A la segona jornada, el 19 de març, l’Espai Philae va ser l’escenari de la dinàmica del grup, amb un taller de cant i expressió corporal, conduït per l’actriu i cantant Carola Zafarana i la coordinació de Mateu Ubach. En aquesta sessió, els joves van convertir-se en artistes i això els va permetre començar a obrir-se i fer sentir amb més força la seva pròpia veu. 

Amb aquestes activitats, el NES apropa els joves que estan vivint experiències similars, que els ajuda a sentir que formen part d’un grup i a crear vincles afectius amb els companys. I, a partir d’aquestes vivències amb el el grup, els joves puguin crear vincles més enllà del marc del programa.