Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Dia Internacional del Càncer Infantil

15 · Febrer · 2020

Avui especialment volem reivindicar la història de cada nen i nena

Per a nosaltres, cada dia és el Dia del Nen amb Càncer, però avui especialment volem reivindicar la història de cada nen i nena, els seus somriures, la seva felicitat, el seu comfort, i els seus drets.

Lluitar contra el càncer infantil és lluitar contra una malaltia greu que afecta a un nen, però també és atendre la complexitat i el risc social, lluitar contra la vulnerabilitat i acompanyar en la solitud.

Per vèncer el càncer infantil cal investigació. Les xifres són esperançadores, ens situem en un 80% de supervivència, i estem compromesos amb millorar aquesta taxa.

Però, en la lluita contra el càncer infantil, és important tenir molt presents el 20% que no supera la malaltia i a tots els nens i nenes, i famílies, que necessiten ajuda ara, mentre ho estan passant.

No podem oblidar que rere cada xifra, hi ha la història personal d'un nen o nena, de la seva família, i la que serà sens dubte una de les experiències vitals més difícils.

Tampoc oblidem la complexitat social que sovint acompanya la malaltia, en el cas de famílies que afronten el càncer del seu fill/a en situacions de risc social, en condicions de greu dificultat econòmica i alta vulnerabilitat.

"Als nens i joves que passen per aquest díficil moment, i a les seves famílies, els cal atenció, suport i acompanyament, ara i aquí"

Aquesta és la nostra prioritat: millorar la seva qualitat de vida, en totes les fases de la malaltia, i fer-los arribar el màxim suport. I no seria possible sense la vostra confiança, us necessitem.

Gràcies per ser-hi.