Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Celebrem una nova Trobada de Voluntaris d’Estiu amb activitats i un dinar a la natura

23 · Juny · 2022

Ens agrada tenir cura dels nostres voluntaris, de la mateixa manera que ells tenen cura dels infants i les famílies ateses per la Fundació Villavecchia. Per això, el 18 de juny passat vam convidar-los a una nova Trobada de Voluntaris.

La Granja Escola de Santa Maria de Palautordera va acollir la Trobada de Voluntaris d’Estiu 2022, que ens va deixar moments molt divertits i emotius i frases com aquesta, de la nostra voluntària Myriam Soto: “Lo positivo atrae a lo positivo. La Fundación Villavecchia cuida a los niños y a las familias, pero también cuida a sus voluntarios”.

Després d’un bon esmorzar i d’una breu presentació de la jornada, ens vam separar en dos grups d’unes 15 persones, per poder gaudir més còmodament dels tallers organitzats. Vam convidar els voluntaris a fer diversos jocs i activitats per treballar, entre altres aspectes, la confiança i el treball en equip. A més d’una teràpia amb cavalls i un joc de pilota cooperatiu, els vam proposar un guiatge amb els ulls tancats a través del bosc; per parelles, un dels membres havia de guiar l’altre entre els arbres, mentre l’altre s’havia de deixar guiar amb confiança. Quines creieu que van ser les conclusions?

Per a la Pilar, una de les nostres voluntàries més veteranes (la podeu conèixer en aquest article), “la confiança és molt important; m’he deixat portar i he gaudit del tacte de les fulles, intentant endevinar quines espècies eren”. L’Amparo es va sentir “muy cómoda; incluso nos hemos abrazado a los árboles”. Per a la Txell, “m’ha semblat més complicat dirigir l’altra persona que no pas que em portés ella a mi.” En Kenneth explicava: “Els primers minuts anàvem molt a poc a poc, però després hem agafat confiança”. La Sílvia “podria haver estat més temps amb els ulls tancats, he confiat totalment en la Pilar”.

Després que cadascú expressés les seves sensacions, en Pep (un dels educadors emocionals que ens van acompanyar) va fer unes preguntes que ningú s’havia plantejat: “Heu preguntat a l’altra persona com volia ser guiada? Heu expressat com volíeu ser guiats?”. Poques vegades preguntem a l’altre què necessita o com vol ser acompanyat en un moment de dificultat, i poques vegades expliquem als altres com volem ser acompanyats o ajudats. Una bona reflexió per a tots aquells que es dediquen al voluntariat i a ajudar qui més ho necessita.

Totes aquestes activitats van culminar al migdia amb un agradable dinar sota els arbres.

Com explica l’Arantxa de Lara, responsable de l’Àrea Assistencial i de Voluntariat de la Fundació: “Els voluntaris són la nostra columna vertebral. És un voluntariat emocionalment molt dur i exigent, i requereix estar bé. Per això, intentem ajudar els nostres voluntaris a estar bé amb jornades com aquestes. Els estem sempre molt agraïts per tot el que fan”.

Com a conclusió, la Milagros (que fa 25 anys que forma part del nostre equip de voluntariat) assegurava: “Vosaltres ens esteu agraïts a nosaltres, i nosaltres us estem agraïts a vosaltres”. Tots agraïts i contents d’ajudar els infants malalts i les seves famílies. I fins a la propera trobada de voluntariat!

► Si vols ajudar-nos col·laborant com a voluntari/a de la Fundació Villavecchia, pots omplir aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu per facilitar-te tota la informació.