Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Política del Canal de Denúncies

1. El Canal de Denúncies va ser creat com una eina fonamental per al seguiment de les possibles conductes irregulars que puguin sorgir en el desenvolupament de l'activitat de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, fomentant també la transparència i la identificació de possible àrees de millora de l'entitat.

2. El Canal de Denúncies será accesible i públic a través de la pàgina web de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

3. Estarà a disposició de tots els grups de interés vinculats a la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, pot ser utilitzar per tots ells: famílies ateses, voluntaris/es, donants, equip tècnic, empreses, proveïdors, entitats, col·laboradors, etc.

4. El Canal de Denúncies pot ser utilitzar de forma anònima, tanmateix i per a poder realitzar el seguiment adequat, es recomana proporcionar les dades de contacte. La Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia es compromet a no prendre cap acció legal ni mesura disciplinària contra l'emissor d'una denúncia efectuada de bona fe.

Tanmateix, la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia es reserva el dret d'emprendre accions legals disciplinàries contra qualsevol persona de l'equip tècnic o Patronat que prengui represàlia contra l'emissor d'una denúncia de bona fe.

5. Tota la informació proporcionada serà tractada amb la màxima confidencialitat i la identitat de la persona denunciant no podrà ser comunicada sense el consentiment d'aquesta. Tanmateix, les dades podran ser facilitades a les autoritats administratives i judicials en cas de ser necessari per a qualsevol procediment derivat de la denúncia. La cessió de dades es realitzarà sempre seguint la legislació sobre protecció de dades de caràcter personal vigent.

6. En tota denúncia rebuda, es garanteix el dret a l'intimitat, a la defensa i a la presumpció d'innocència de les persones objecte de denúncia. Les persones responsables del Canal de Denúncies podran delegar la gestió d'aquelles denúncies que suposin un conflicte dinterès.

7. La tramitació de totes les sol·licituds es realitzarà a la major brevetat possible. La Fundació d'Oncología Infantil Enriqueta Villavecchia es reserva el dret de no respondre en els següents casos:

- Sol·licituds de dades de caràcter confidencial: en el cas de dades regulades per lleis o que afectin a acords privats que exigeixen la protecció de les persones, institucions o entitats involucrades.

- Sol·licituds que vulnerin el criteri de bona fe per ser irrespectuoses en el seu contingut o forma. Quan hi hagi raons o indicis de que la denúncia s'ha presentat de mala fe, es desestimarà el seguiment i s'informarà a l'emissor dels motius. La Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia es reserva el dret a prendre mesures disciplinàries o d'una altra índole.

8. El procediment del Canal de Denúncies serà el següent:

8.1 L'accés al Canal de Denúncies serà a través d'un formulari a l'apartat Qui som - Transparència de la pàgina web de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia.

8.2 Se realizará un registro de todas las denuncias recibidas en el que figurará el código asignado, la fecha de recepción, la información relativa a la denuncia y la fecha de respuesta, así como el seguimiento posterior.

8.3 Les persones designades com a responsables del Canal de Denúncies rebran la informació i procediran a la gestió de la mateixa, utilitzant tots els recursos necessaris per a la investigació dels fets.

8.4 Realitzaran un informe final amb les conclusions de la investigació, que posaran en coneixement del Patronat de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Es prendran les mesures disciplinàries o sancions adequades.

8.5 El procés de tramitació de les denúncies es realitzarà a la major brevetat possible, establint el termini de resposta en un  màxim de 30 dies laborables. En cas de que no sigui possible donar resposta en el termini establert, s'informarà a l'emissor de la denúncia indicant el nou termini de resposta.

9. Les persones responsables del Canal de Denúncies, designades pel Patronat de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, són:

- Imma Llauradó i Oller, gerent de la Fundació Villavecchia entre els anys 1994-2012 i actual membre del Patronat
- Natàlia Ferrer Ametller, responsable de l'àrea econòmica de la Fundació Villavecchia