Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Èxit del Sopar Solidari 2023 de la Fundació Villavecchia, “Una Victòria de tots”

23 · Febrer · 2023

Presentat pel periodista Xavi Coral, l’acte ha tingut moments molt emotius, com l’actuació de la cantautora Suu o la presentació del projecte “Pavelló de la Victòria”.

“Emocionant” i “sorprenent” són algunes de les paraules amb les que alguns assistents han qualificat el Sopar Solidari 2023 de la Fundació Villavecchia, celebrat a l’antic Convent del Recinte Modernista de Sant Pau. Presentat pel periodista Xavi Coral i titulat “Una Victòria de tots”, l’acte ha reunit molts amics i amigues de la Fundació, empreses solidàries i persones vinculades als diversos hospitals amb els que col·laborem.

Els beneficis d’aquest sopar van destinats a la creació del primer ‘hospice’ pediàtric del nostre país, el Pavelló de la Victòria, que s’ubicarà en un dels pavellons modernistes del recinte històric de Sant Pau. Precisament, amb aquest acte hem donat el tret de sortida de la campanya de captació de fons per fer possible aquest centre d’atenció a les famílies de nens i nenes amb malalties cròniques complexes.

L’actual pavelló modernista de Santa Victòria serà rehabilitat sota la direcció de l’arquitecta Carme Pinós i inclourà 6 habitacions de respir i dues llars per a últims dies de vida. També hi haurà espais per a teràpies, joc, estimulació, una zona d’aigües, una zona especialment dedicada al record i uns 1.300 metres quadrats de jardins. Un gran repte, i una gran necessitat que hem d’atendre.

A partir d’aquest moment, es desplega un pla de captació de fons, reunions, presentacions i un conjunt d’actes per a fer possible que tothom qui ho vulgui pugui participar i ajudar. Trobareu més informació del projecte al web www.unavictoriadetots.com, on també podeu fer arribar els vostres donatius i les vostres iniciatives i propostes de col·laboració.

El sopar, la recaptació del qual ha estat de 40.000€, va començar amb un record al que va ser president fundador de l’entitat, Antoni Negre Villavecchia, en el primer aniversari de la seva mort, i amb l’entrega de les beques que porten el seu nom. Aquestes beques han fet possible fins a dia d’avui que 48 metges pediatres hagin pogut especialitzar-se en oncologia i hematologia pediàtriques, una subespecialitat que encara no està reconeguda de manera oficial però que és molt necessària per atendre adequadament els nens i nenes amb càncer i per poder seguir investigant aquestes malalties.

L’actuació de la cantautora Suu va homenatjar els nens i nenes que hem conegut, els que lluiten contra la malaltia, i especialment aquells que no han aconseguit superar-la. També vam tenir un record pels infants arribats d’Ucraïna. La Fundació Villavecchia va ser l’encarregada d’acollir i coordinar el dispositiu de nens i nenes amb càncer evacuats d’Ucraïna que va arribar a Barcelona al mes de març. Aquest dispositiu ha estat reconegut recentment amb el Civil Society Prize 2022 de la Comissió Econòmica i Social de la Unió Europea.

Al sopar “Una Victòria de tots” ens han acompanyat empreses molt solidàries: Tecnotramit, Àltima, Ferrer-Ojeda, Freseniu Kabi, Palex, Suma Capital, Thankfoods i Trifermed. El sopar ha estat possible gràcies a Gramona, Fundació Damm, Raventós i Blanc, Heretat Navàs, Grup Alimentari Disteco, Turris, Oriol Balaguer i Mercès. Les flors les ha regalat Aflora Flower & Events i les hostesses en pràctiques han vingut de l’acadèmia Meytaqui. Les espelmes ens les ha deixat CandleLight, ha climatitzat l’espai Clima Events, i Karakter, Palosanto i Eikonos ens han ajudat en l’organització i muntatge de l’esdeveniment. Gràcies a tot l’equip del Recinte Modernista i de la Fundació Privada de l’Hospital de Sant Pau, i també als voluntaris de la Fundació Villavecchia, que sempre hi són quan se’ls necessita.