Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Jornada Cures Pal·liatives Pediàtriques

10 · Octubre · 2016

La jornada "Un dret dels infants. Un deure de tots" ha plantejat una reflexió al voltant de les Cures Pal·liatives en l’àmbit de la Pediatria.

En el marc del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, la Fundació Enriqueta Villavecchia ha organitzat una jornada de reflexió sobre les necessitats específiques d’atenció i suport dels nens afectats per una malaltia que limita la seva vida, així com famílies i entorn. 

Experts internacionals, professionals dels principals hospitals i responsables de l’administració pública s'han reunit per debatre i fer un pas endavant cap a la creació d’una xarxa d’atenció integral a la complexitat i les necessitats pal·liatives de nens i joves en situació de malaltia crònica complexa, avançada i/o terminal. Al finalitzar la jornada, la Laia i l'Alba, germanes de dos nens que van morir a causa d'una malaltia, han llegit una carta dirigida al conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.

A la jornada també s'ha presentat el vídeo "Compta amb mi", amb música cedida pel grup Txarango, on s'explica la tasca del nou equip de suport en Cures Pal·liatives Pediàtriques. En aquest projecte, en marxa des de l'inici d'aquest any, la Fundació ha treballat conjuntament amb professionals de cinc hospitals de referència.  

Per a més informació també podeu consultar:

Resum en vídeo de la jornada

Vídeo "La veu de les famílies"

Carta de la Laia i l'Alba

Programa de la jornada

Dossier de la jornada