Fem servir cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant accepta la seva instal·lació i ús.

Ona: "Ara estic bé i sóc feliç"

15 · Febrer · 2018

Amb motiu del Dia Internacional del Nen amb Càncer ens explica la seva experiència.

Segons dades del Registro Español de Tumores Infantiles (RETI-SEHOP) des de 1980 la supervivència dels nens amb càncer a Espanya ha augmentat del 54% al 78%, és a dir que 8 de cada 10 nens i joves es curen.

L'Ona és una d'aquestes joves, té 17 anys i participa en el projecte "No estàs sol@" que ofereix activitats de lleure educatiu per a joves que han superat un càncer a la infància.

Amb motiu del Dia Internacional del Nen amb Càncer hem parlat amb ella del que suposa passar per aquesta dura experiència.

Què suposa per a tu haver superat un càncer?

M'ha fet forta, és molt dur, però també aprens moltes coses i entens millor a altres persones que també han passat o passen per el mateix.

Creus que aquesta superació ha canviat la teva manera de veure el teu dia a dia?

Sí, han canviat els amics i moltes altres coses, algunes bones i d'altres no tant, però ara estic bé i sóc feliç.

Fas i/o penses de manera diferent a la que ho feies/pensaves abans de la malaltia?

No ho sé, però si que sé que ara m'haig de recolzar molt de la meva família. De vegades penso que potser si no hagués estat malalta ara seria diferent i podria sortir i fer més coses com fan els altres nens i joves.

Sols escoltar o llegir opinions sobre la malaltia que no són veritat? Creus que en general hi ha una visió esbiaixada d’aquesta?

Hi ha molta gent que diu coses que crec que no són certes, també s'espanten molt i es queixen per qualsevol tonteria... I jo, tot i haver estat molt malament, intento recordar només els bons moments i les coses més positives.

Podries definir en tres paraules quina ha sigut la teva actitud durant el tractament? Creus que aquesta actitud t'ha ajudat a superar els moments més delicats del tractament?

Pensar en positiu, ser pacient i pensar en tot el que volia fer fora de l'hospital. Aquestes tres coses van ser de molta ajuda, i també tenir bona relació amb els metges i infermeres que m'atenien.

Quina valoració fas de la participació en el programa "No estàs sol@" i altres activitats per a nens i joves?

Un 100!!! Ens ajuden moltíssim, ens divertim,... no vull que s'acabi maiiiiiii.

Moltes gràcies Ona i família per compartir la vostra experiència!